Lakástextil

Rengeteg lehetőségünk van arra, hogy otthonunkat egyedivé, különlegessé és páratlanná tegyük. A különböző építészeti megoldások mellett a festékek, tapéták, burkolatok, csempék, lakástextilek és egyéb kiegészítők hatalmas választékának köszönhetően mindenki megtalálhatja az igényeinek és ízlésének legmegfelelőbbeket. Ezen lehetőségek közül valószínűleg a lakástextilekkel érhetjük el a legszebb megoldásokat, hiszen azok segítségével harmoniát, összhangot és melegséget varázsolhatunk az adott helyiségekben.

Lakástextileknél válogathatunk többek között minták, színek, méretek, funkciók vagy akár anyagok alapján is. Sokan bele se gondolnak, hogy milyen nagy százalékát adják otthonunk kiegészítőinek a különböző textilanyagok. Függönyök, paplanok, huzatok, lepedők, párnák, kárpitok, terítők mind-mind fontos szerepet játszanak otthonunk stílusának kialakításában. A megfelelő színek, minták és anyagok kiválasztásával csodákat tehetünk. Ha betartjuk a lakberendezési "aranyszabályokat", akkor otthonunk szinte teljesen átalakulhat.

Érdemes figyelni arra, hogy a világosabb, pasztell színek tágítják a teret, légiesebbé teszik azt, így célszerűbb kisebb alapterületű, alacsony belmagassággal rendelkező otthonokban, helyiségekben használni őket, hisz ettől nagyobbnak tűnik a szoba. A nagy alapterületű szobákban viszont a sötétebb színek funkcionálnak jobban, hiszen azok kissé "összenyomják" a teret, így az ember nem érzi azt, hogy elveszik a saját otthonában. A színek mellett természetesen minták használatával is különböző hatásokat érhetünk el. A hosszanti csíkok például nyútják a teret, míg a keresztcsíkok szélesítik azt. De természetesen a különböző anyagok is más-más hatással bírnak. A nehéz, vastag lakástextilek, főleg ha sötét színűek, sokkal komorabbá és kisebbé tehetik az adott szobát, míg a vékony, könnyű anyagok légiessé és világosabbá tehetik azt.

A gyártási technikák fejlődésének köszönhetően manapság, szinte minden féle anyagot fel lehet használni lakástextilként. Válogathatunk például kizárólag természetes anyagok felhasználásával készült textilek közül is, melyek környezet és egészségbarát lakókörnyezetet teremtenek. A rengeteg szín- és mintaváltozatnak köszönhetően nagyon egyszerűen egységet hozhatunk létre a kiegészítők között. Ez a harmónia amellett, hogy egységessé teszi a teret, még rendezettebbé és igényesebbé teszi lakásunkat.

Ha lakástextil vásárlásnál figyelembe vesszük ezeket az íratlan szabályokat, akkor garantált, hogy otthonunk valóban egyedi lesz és egy olyan lakókörnyezetet alakítunk ki, ahol kellemesen és kényelmesen lehet élni.

Kapcsolódó termékeinket az alábbi linkekre kattintva érheti el:

Lakástextil mintásvászon | Lakástextil UNI |